Αρχική » 2024 » Φεβρουάριος

Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2024

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

E-class

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Βεβαίωση φοίτησης

Σας ενημερώνουμε ότι η Βεβαίωση Φοίτησης των μαθητών/τριών μπορεί πλέον να εκδίδεται μέσω  gov.gr, με τους κωδικούς taxis του γονέα/κηδεμόνα, στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-paideias-kai-threskeumaton/paideias-kai-threskeumaton/attending-school

Νέος ποινικός κώδικας

Παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε για τη νομοθετική ρύθμιση του νέου Ποινικού Κώδικα στο
Άρθρο 33
“Διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας νοσηλευτικών ιδρυμάτων και χώρων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης” – Προσθήκη παρ. 4 και 5 στο άρθρο 168 του Ποινικού Κώδικα
Όποιος εισέρχεται σε χώρο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του εκπαιδευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή μαθητών διαταράσσει τη λειτουργία του τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή και αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή.

Προγραμματισμός εκδηλώσεων μηνός Μαρτίου

Για το μήνα Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

1/3 Θεατρική παράσταση “Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;” Γ΄τάξη

8/3 Δράση για την ημέρα της γυναίκας – Έλα στη θέση μου

12/3 Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης Α΄ τάξη – όλα τα τμήματα

21/3 Εορτασμός της ημέρας της ποίησης με εκδήλωση “Ελα με το ποίημα σου” στην Οδό των ποιητών της Γλυφάδας

22/3 Εορτασμός της 25ης Μαρτίου – το θέμα της γιορτής μας είναι: “Γυναίκες και επανάσταση του 1821 – γνωστές και άγνωστες ηρωίδες του αγώνα της ανεξαρτησίας”.

 

Θεατρική παράσταση 1/3

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 1/3 οι μαθητές της Γ΄τάξης θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ.Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι, κατά τις ώρες 8.30-13.30.

Λίγα λόγια για το έργο :
Το «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;», βασισμένο στο βιβλίο του Μαρκ Χάντον με δεκάδες βραβεία παγκοσμίως, αποτελεί το ημερολόγιο που κρατά με την παρότρυνση της αγαπημένης του δασκάλας, ο Κρίστοφερ Μπουν, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού. Ο Κρίστοφερ ξέρει πολλά για τα μαθηματικά και την αστροφυσική και ελάχιστα για τους ανθρώπους. Η ιστορία του ξεκινά ως ένα αστυνομικό μυθιστόρημα καθώς ένα βράδυ βρίσκει νεκρό τον σκύλο της γειτόνισσάς του κι αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο. Σε αυτήν την περιπέτεια, ο Κρίστοφερ καλείται να αποκωδικοποιήσει τον ακατανόητο κόσμο των «μεγάλων» και να επιβιώσει μέσα σε αυτόν ανακαλύπτοντας μια μεγάλη αλήθεια για τον ίδιο. Τα συναισθήματα και οι ανθρώπινες σχέσεις αποδεικνύονται πιο περίπλοκα κι από την αστροφυσική…
Η συγκινητική του ιστορία μας φέρνει αντιμέτωπους με ρεαλισμό αλλά και τρυφερότητα με ζητήματα που απασχολούν τους εφήβους και όσους τους περιβάλλουν, όπως η αναζήτηση της ταυτότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η συνάντηση με ένα άλλο «σύμπαν» σκέψης και ύπαρξης και κυρίως η δυσκολία στην επικοινωνία,. Ένα μάθημα ζωής που μας προκαλεί να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός διαφορετικού, ιδιαίτερου εφήβου. Όπως, λίγο ή πολύ, είναι όλοι…

Την ίδια μέρα μαθητές της Α Γυμνασίου θα επισκεφθούν την Τράπεζα της Ελλάδος και το Νομισματικό Μουσείο.

Επίσκεψη στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Γλυφάδας

Έχοντας ως στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση και πληροφόρηση των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, για τις πιθανές εκπαιδευτικές επιλογές σε ό,τι αφορά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση τη Δευτέρα 26/2 στο διάστημα 11.00 πμ με 13.00μ.μ. θα επισκεφθούμε το Πρότυπο ΕΠΑΛ Γλυφάδας.

Δράση με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων

Σας ενημερώνουμε ότι στο διάστημα 28/2 έως 27/3 θα πραγματοποιηθεί  σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας (ΚΕ.ΠΡ.Α.Γ.ΕΑ) μια ολοκληρωμένη δράση με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί για την Β΄ Γυμνασίου και θα περιλαμβάνει συναντήσεις με κάθε τμήμα της Β ΄ τάξης, 3 συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και 3 συναντήσεις με τους γονείς.

Έλα με το ποίημα σου 21/3/2024

Οι Διευθύνσεις του 2ου  Γυμνασίου Γλυφάδας και του 2ου Λυκείου Γλυφάδας σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας προγραμματίζουν εκδήλωση στον πεζόδρομο των ποιητών, (Γρηγορίου Λαμπράκη, Γλυφάδα)   την  παγκόσμια ημέρα της ποίησης, την Πέμπτη 21η Μαρτίου 2024.

Θέμα της εκδήλωσης

Μέσα από τις χιλιετίες οι Έλληνες ποιητές έχουν χρησιμοποιήσει την ιδιόμορφη δύναμη της γλώσσας για να φτάσουν στα βάθη της ανθρώπινης φύσης, να συγκινήσουν αλλά και να ορθώσουν αντιστάσεις σε αντίξοες συνθήκες. Και στις δυσκολότερες εποχές της ιστορίας μας ο λαός μας πάντα κατέφευγε στα «φάρμακα της ποίησης» για να αντλήσει δυνάμεις, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης του, να επικοινωνήσει με τους συνανθρώπους του, να οραματιστεί έναν καλύτερο κόσμο.

Οι μαθητές καλούνται να υιοθετήσουν ένα ποίημα, το οποίο και θα διαβάσουν ή θα τραγουδήσουν για τους περαστικούς της οδού των ποιητών την παγκόσμια ημέρα της ποίησης. Μαθητές/τριες μπορούν να πλαισιώσουν τους μαθητές που θα απαγγέλουν μοιράζοντας ποιήματα στους διερχόμενους περαστικούς.

 

Ημέρα του ασφαλούς διαδικτύου

Το διαδίκτυο άπλωσε τα πλοκάμια του με μία υπόσχεση: ότι θα μας απελευθερώσει από τον τόπο και το χρόνο. Κι εμείς θέλουμε να πιστέψουμε ότι νικάμε το χρόνο και περνάμε στην αιωνιότητα. Γιατί πέτυχε το fb ; γιατί απάντησε σε μία ανάγκη μας να καταγράψουμε τη ζωή μας που περνά και χάνεται.

Δυσλειτουργία myschool

Από το πρωί και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας δεν στάθηκε δυνατόν να αποσταλούν ηλεκτρονικά οι βαθμολογίες. Επικοινωνήσαμε με την ομάδα υποστήριξης του myschool και μας ενημέρωσαν ότι είναι πρόβλημα υπερφόρτωσης των servers, το οποίο αναμένεται να αποκατασταθεί. Μέχρι αυτήν την ώρα το σύστημα επιστρέφει μήνυμα λάθους.
Σας αναμένουμε αύριο Τετάρτη για την επίδοση των ελέγχων σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας έχουμε στείλει και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση: http://2gym-glyfad.att.sch.gr/archives/1110

Ξενάγηση στη Μονή Καισαριανής, 5/2/2024


Η Μονή Καισαριανής βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Υμηττού. Στις πηγές αναφέρεται ακόμα ως Κυριανή ή Σάνκτα Συργιανή.

Το πρώτο χριστιανικό κέντρο είχε ιδρυθεί νοτιοδυτικότερα, στο λόφο του «Κοιμητηρίου των Πατέρων» ή Φραγκομονάστηρο, όπου σώζονται ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής και ναού μεταβατικού τύπου 10ου αι. Την περίοδο της φραγκοκρατίας κτίστηκε εκεί ο ναός του Αγ. Μάρκου ή Φραγκομονάστηρο και το 17ο αι. ο ναός των Ταξιαρχών.

Το μοναστηριακό συγκρότημα περιβάλεται από υψηλό περίβολο, με δύο πύλες, ανατολικά και δυτικά. Έξω από την ανατολική πύλη υπάρχει η πηγή του Κριού ή Κοτς Μπασί, ονομασία που οφείλεται στην αρχαϊκή υδρορρόη, που αποδίδει κεφάλι κριού.

Από τη βυζαντινή περίοδο διατηρούνται το καθολικό, δηλαδή ο κυρίως ναός, και ο λουτρώνας που ανάγονται στα τέλη του 11ου-αρχές 12ου αι.

Το καθολικό, αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου, ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο του σταυροειδούς, εγγεγραμμένου ναού και φέρει τοιχογραφίες του 18ου αι. Ο νάρθηκας αποτελεί προσθήκη του 17ου αι. και οι σύγχρονες του τοιχογραφίες είναι έργο του πελοποννήσιου ζωγράφου Ιωάννη Ύπατου. Την ίδια εποχή προστέθηκε, στα νότια, το παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου.

Η παλαιότερη σωζόμενη τοιχογραφία με μορφή Θεοτόκου Δεομένης, 14ου αι., βρίσκεται εξωτερικά του καθολικού και είναι ορατή από το εσωτερικό του παρεκκλησίου.

Ο λουτρώνας της μονής, νότια του καθολικού, είναι τρουλλαίος, κτισμένος με πλινθοπερίκλειστο σύστημα. Στους μεταβυζαντινούς χρόνους ενσωματώθηκε σε ένα κτιριακό σύμπλεγμα διαφόρων κατασκευαστικών φάσεων και τμήμα του λειτούργησε ως ελαιοτριβείο.

Δυτικά του καθολικού βρίσκεται το μεταβυζαντινό συγκρότημα της τράπεζας, ενώ στη θέση του, ακολουθώντας τον ίδιο άξονα, έχουν βρεθεί και ίχνη παλαιότερης τράπεζας.

Τα μεταβυζαντινά κελλιά, χώροι διαμονής των μοναχών, αναπτύσσονται στη νότια πλευρά του περιβόλου. Διαμορφώνεται μία κύρια, διώροφη σήμερα, πτέρυγα που διαχωρίζεται από τριώροφο κτίσμα, γνωστό ως Πύργος των Μπενιζέλων.

Τροποποίηση ωρών υποδοχής ειδικά για την Τετάρτη 7/2 λόγω της έκτακτης γενικής συνέλευσης

Λόγω της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 14:00 μ.μ. στο 2ο ΓΕΛ Αργυρούπολης, το σχολείο θα κλείσει το αργότερο στις 14.00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να λάβουν μέρος στη συνέλευση.

Τροποποιούμε ειδικά για την Τετάρτη 7/2 τις ώρες υποδοχής των γονέων, ώστε να διευκολυνθούν στην ενημέρωση από τους διδάσκοντες.

Οι γονείς μπορούν να προσέλθουν εκτός από τις ώρες επίδοσης 12.30-14.00 και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να ενημερωθούν για την επίδοση των μαθητών.

ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

(ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 7/2)

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΩΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΠΕ01 ΤΕΤΑΡΤΗ 10.05-10.50
ΜΑΡΚΑΚΗ ΠΕ02 ΤΕΤΑΡΤΗ 10.50-11.35
ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΠΕ02 ΤΕΤΑΡΤΗ 10.05-10.50
ΣΟΧΩΡΑΚΗ ΠΕ02 ΤΕΤΑΡΤΗ 11.50-12.35
ΤΟΨΙΔΟΥ ΠΕ02 ΤΕΤΑΡΤΗ 9.00-9.45
ΤΣΑΜΠΟΥΡΗ ΠΕ02 ΤΕΤΑΡΤΗ 11.50-12.35
ΚΑΤΣΑΚΟΣ ΠΕ03 ΤΕΤΑΡΤΗ  10.05-10.50
ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ ΠΕ03 ΤΕΤΑΡΤΗ 12.35-13.50
ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ ΠΕ04 ΤΕΤΑΡΤΗ  10.50-11.35
ΦΑΪΔΑ ΠΕ04 ΤΕΤΑΡΤΗ   10.50-11.35
ΜΠΡΕΝΤΑΣ ΠΕ04 ΤΕΤΑΡΤΗ   10.50-11.35
ΚΟΝΤΟΥ ΠΕ06 ΤΕΤΑΡΤΗ 10.05-10.50
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕ08 ΤΕΤΑΡΤΗ 12.35-13.50
ΓΕΝΕΡΑΛΗ ΠΕ11 Απουσιάζει το μήνα Φεβρουάριο
ΔΡΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕ83 ΤΕΤΑΡΤΗ 10.50-11.35
ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΠΕ86 ΤΕΤΑΡΤΗ 12.35-13.50