Αρχείο ημέρας 25 Φεβρουαρίου 2024

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

E-class

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Προγραμματισμός εκδηλώσεων μηνός Μαρτίου

Για το μήνα Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

1/3 Θεατρική παράσταση “Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;” Γ΄τάξη

8/3 Δράση για την ημέρα της γυναίκας – Έλα στη θέση μου

12/3 Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης Α΄ τάξη – όλα τα τμήματα

21/3 Εορτασμός της ημέρας της ποίησης με εκδήλωση “Ελα με το ποίημα σου” στην Οδό των ποιητών της Γλυφάδας

22/3 Εορτασμός της 25ης Μαρτίου – το θέμα της γιορτής μας είναι: “Γυναίκες και επανάσταση του 1821 – γνωστές και άγνωστες ηρωίδες του αγώνα της ανεξαρτησίας”.

 

Θεατρική παράσταση 1/3

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 1/3 οι μαθητές της Γ΄τάξης θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ.Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι, κατά τις ώρες 8.30-13.30.

Λίγα λόγια για το έργο :
Το «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;», βασισμένο στο βιβλίο του Μαρκ Χάντον με δεκάδες βραβεία παγκοσμίως, αποτελεί το ημερολόγιο που κρατά με την παρότρυνση της αγαπημένης του δασκάλας, ο Κρίστοφερ Μπουν, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού. Ο Κρίστοφερ ξέρει πολλά για τα μαθηματικά και την αστροφυσική και ελάχιστα για τους ανθρώπους. Η ιστορία του ξεκινά ως ένα αστυνομικό μυθιστόρημα καθώς ένα βράδυ βρίσκει νεκρό τον σκύλο της γειτόνισσάς του κι αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο. Σε αυτήν την περιπέτεια, ο Κρίστοφερ καλείται να αποκωδικοποιήσει τον ακατανόητο κόσμο των «μεγάλων» και να επιβιώσει μέσα σε αυτόν ανακαλύπτοντας μια μεγάλη αλήθεια για τον ίδιο. Τα συναισθήματα και οι ανθρώπινες σχέσεις αποδεικνύονται πιο περίπλοκα κι από την αστροφυσική…
Η συγκινητική του ιστορία μας φέρνει αντιμέτωπους με ρεαλισμό αλλά και τρυφερότητα με ζητήματα που απασχολούν τους εφήβους και όσους τους περιβάλλουν, όπως η αναζήτηση της ταυτότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η συνάντηση με ένα άλλο «σύμπαν» σκέψης και ύπαρξης και κυρίως η δυσκολία στην επικοινωνία,. Ένα μάθημα ζωής που μας προκαλεί να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός διαφορετικού, ιδιαίτερου εφήβου. Όπως, λίγο ή πολύ, είναι όλοι…

Την ίδια μέρα μαθητές της Α Γυμνασίου θα επισκεφθούν την Τράπεζα της Ελλάδος και το Νομισματικό Μουσείο.

Επίσκεψη στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Γλυφάδας

Έχοντας ως στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση και πληροφόρηση των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, για τις πιθανές εκπαιδευτικές επιλογές σε ό,τι αφορά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση τη Δευτέρα 26/2 στο διάστημα 11.00 πμ με 13.00μ.μ. θα επισκεφθούμε το Πρότυπο ΕΠΑΛ Γλυφάδας.

Δράση με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων

Σας ενημερώνουμε ότι στο διάστημα 28/2 έως 27/3 θα πραγματοποιηθεί  σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας (ΚΕ.ΠΡ.Α.Γ.ΕΑ) μια ολοκληρωμένη δράση με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί για την Β΄ Γυμνασίου και θα περιλαμβάνει συναντήσεις με κάθε τμήμα της Β ΄ τάξης, 3 συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και 3 συναντήσεις με τους γονείς.