Αρχική » 2023 » Οκτώβριος

Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2023

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

E-class

Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Όμιλος bookcrossing 2ου Γυμνασίου Γλυφάδας

Σας καλούμε να ενταχθείτε στην ομάδα των bookcrossers του σχολείου μας, η οποία είναι ανοικτή σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μας.

Αν εκεί που πηγαίνετε στην τάξη σας δείτε ξαφνικά ένα βιβλίο πάνω σε κάποιο παγκάκι, ξεχασμένο πάνω σε ένα έπιπλο τότε καλώς ήρθατε στον κόσμο του book crossing.

Μη νομίσετε πως παράπεσε ή ξεχάστηκε από τον ιδιοκτήτη του, απλά κάποιος bookcrosser το άφησε επίτηδες για τον επόμενο.

Το Book Crossing είναι μια σχετικά καινούρια τάση, αφού ξεκίνησε το 2001 στο Αϊντάχο των Ηνωμένων Πολιτειών, και σημαίνει να «απελευθερώνεις» τα βιβλία σου. (περισσότερα…)

Διδακτικές επισκέψεις Νοεμβρίου

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου θα παρακολουθήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά «…και έρμη μεσ’ το σπίτι είναι φρικτό κακό να κάθεται η γυναίκα» Όψεις της ζωής των γυναικών στην αρχαιότητα, μέσα από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά.

Παράλληλα θα επισκεφθούμε το πλωτό μουσείο Hellas Liberty το οποίο αποτελεί ένα από τα τρία εναπομείναντα πλοία Liberty παγκοσμίως (από τα περίπου 2720 που κατασκευάστηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο).

Οι επισκέψεις θα επαναληφθούν στις 27/11 για τα εναπομείναντα τμήματα της Γ.

Πρόγραμμα Οκτωβρίου

File name : pro-oct1.pdf

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα του Οκτωβρίου (αρχείοPDF)

 

Ενημερωτική συνάντηση 11/10 Β-Γ Γυμνασίου

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Γλυφάδας σας προσκαλούν την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 18.00 στο σχολείο μας σε ενημερωτική συνάντηση για τη νέα σχολική χρονιά. Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη, καθώς η επικοινωνία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους κηδεμόνες συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στην ομαλή λειτουργία του σχολείου όσο και στη φοίτηση των παιδιών σας σε αυτό.

Προγραμματισμός διδακτικών επισκέψεων

Για το επόμενο δίμηνο έχουμε προγραμματίσει τις εξής διδακτικές επισκέψεις:
19/10 Συμμετοχή ενός τμήματος του σχολείου μας σε εικαστικό εργαστήριο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της έκθεσης: «Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας» (θα γίνει κλήρωση για την επιλογή του τμήματος)

Νοέμβριος
Η ημέρα σχολικού αθλητισμού που αναβλήθηκε λόγω της καταιγίδας επαναπρογραμματίστηκε για τις 3/11
Γ΄ τάξη Γυμνασίου: Επίσκεψη στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας – ενημέρωση για τα επαγγέλματα του Πολεμικού Ναυτικού – επίσκεψη σε φρεγάτα/υποβρύχιο (αναμένεται η επιβεβαίωση της ημερομηνίας)
Β΄ τάξη Γυμνασίου: «Λέξεις που πληγώνουν -λέξεις που χαμογελούν» Εκπαιδευτικό εργαστήριο στη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων – αναμένουμε την οριστικοποίηση των ημερομηνιών
Α΄ τάξη: 2/11 & 27/11 Εκπαιδευτικό εργαστήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά με θέμα: «…και έρμη μεσ’ το σπίτι είναι φρικτό κακό να κάθεται η γυναίκα» Όψεις της ζωής των γυναικών στην αρχαιότητα, μέσα από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά.

Όλες οι τάξεις 22/11 Επίσκεψη στην έκθεση Life in space

Η έκθεση LIFE IN SPACE προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό.  Πρωτότυπα αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών, μας οδηγούν στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία.