Αρχική » ανακοινωσεις » Διδακτικές επισκέψεις Ιανουαρίου

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

E-class

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Διδακτικές επισκέψεις Ιανουαρίου

Η Α΄Γυμνασίου συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Περιηγητές σε άλλο τόπο” του Ιδρύματος Θεοχαράκη. Οι μαθητές επισκέφθηκαν την έκθεση της Συλλογής της Τράπεζας της Ελλάδος. Με πορεία σχεδόν εκατό ετών, η Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι μια από τις πλέον αναγνωρισμένες συλλογές ελληνικής τέχνης. Πλέον, πολλά από τα έργα της διακρίνονται για τον σημαντικό ιστορικό χαρακτήρα τους, ενώ η ίδια εμπλουτίζεται στη σύγχρονη διαδρομή της με ενδιαφέροντα αποκτήματα της νεότερης εικαστικής γραφής. Στη συνέχεια δημιούργησαν τα δικά τους εικαστικά έργα.

Οι μαθητές μας έγιναν περιηγητές ανάμεσα σε διαφορετικές όψεις της νεοελληνικής τέχνης, όπως την αποτυπώνουν οι καλλιτέχνες του 19ου, 20ου και του 21ου αιώνα. Οι παράλληλες θεάσεις που δημιουργούνται στην έκθεση με κεντρικούς άξονες τους «Τόποι και χώροι», «Μύθοι και άνθρωποι» και «Δυναμική της “έλλειψης”» επιτρέπουν στους μαθητές να εξερευνήσουν, να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν τα έργα, μέσα από παραλληλισμούς, συνδέσεις και αντιθέσεις που δημιουργούνται μεταξύ τους.

Στο τέλος, οι μαθητές, εμπνεόμενοι από τους διαφορετικούς τρόπους απόδοσης και τις διαφορετικές τεχνοτροπίες που επιλέγουν οι καλλιτέχνες, δημιούργησαν τον δικό τους τόπο, πειραματιζόμενοι με την ύλη  δημιουργώντας τους δικούς τους κύκλους παράλληλης θέασης μέσα στην έκθεση.

Το ερώτημα που κλήθηκαν να απαντήσουν είναι: “Αν δημιουργούσες έναν τόπο, τι τόπος θα ήταν; Θα ήταν οικείος ή μεταφορικός; Απόκοσμος ή πραγματικός;”

Για τη Β΄Γυμνασίου έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή τους στο «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γυμνασίου για την ασφάλεια στη θάλασσα, το κολυμβητήριο & τα θαλάσσια σπορ» του Safe Water Sports το οποίο εντάσσεται στα “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” του Υπουργείου Παιδείας που αποτελούν μέρος του υποχρεωτικού ωρολόγιου προγράμματος της α’θμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα της ενότητας Ζω καλύτερα – Ευ Ζην -ΥΓΕΙΑ: Διατροφή, Αυτομέριμνα, Ασφάλεια και Πρόληψη, Οδική ασφάλεια.

Η Γ΄ Γυμνασίου θα επισκεφθεί το Ναύσταθμο Σαλαμίνας όπου οι μαθητές μας θα ανέβουν σε φρεγάτα και στη συνέχεια θα ενημερωθούν για την προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης στο Πολεμικό ναυτικό.